NUORISO-OSASTO

Palokunnan nuorisotoiminta on kaikille 7-18-vuotiaille lapsille ja nuorille sopiva kiinnostava, hyödyllinen ja turvallinen harrastus. Palokuntanuoret harjoittelevat hälytysosastoon kuuluvien ohjaajien johdolla niin palomiestaitoja ja ensiapua kuin liikenne- ja paloturvallisuutta. Harjoituksissa opitaan myös ryhmätyöskentelyä ja jopa johtamista. Palokuntanuori oppii käyttämään niin lihaksiaan kuin järkeäänkin.

 

Evitskogilaiset palokuntanuoret osallistuvat perinteisesti ahkerasti erilaisiin liittojen järjestämiin kilpailuihin. Kilpailuissa nuoret ottavat toisistaan mittaa niin kalustonkäsittelyn kuin ongelmanratkaisukyvyn tai kirjatiedon saralla.

 

Kerran vuodessa Evitskog FBK:n nuoriso-osasto osallistuu joko FSBR:in (Finlands svenska brand- och räddningsförbund) tai SPEK:n (Suomen pelastusalan keskusjärjestö) järjestämälle kesäleirille. Leirillä jokainen nuori osallistuu viikon kestävälle kurssille ja tapaa muita palokuntanuoria kaikkialta Suomesta, ja suurleireillä muualtakin. Uusi kurssiohjelma tarjoaa neljän tasokurssin lisäksi esimerkiksi ryhmänjohtajakurssin ja 18 vuotta täyttäville kouluttajakurssin, joten joka kesälle löytyy uusia haasteita ja uutta opittavaa.

 

Tällä hetkellä n. 20 nuoren vahvuiseen osastoon pääsee mukaan ottamalla yhteyttä johonkin nuoriso-osaston johtajaan (kts. Yhteystiedot-sivu) tai ilmestymällä mukaan mihin tahansa harjoitukseen. Liittyminen ja harrastaminen on maksutonta.

 

Osaston johtaja

Thomas Hellström

Varajohtaja
Jenna Loimijoki ja Viktor Strandberg